IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
23:19 | 5 май 2016
Обновен: 21:10 | 24 април 2024

Кукленият театър отвежда на пътешествие в чудната страна Геометрия

Съботно-неделните представления за най-малките по традиция започват в 11 часа

По материала работи: Слав Велев
Кукленият театър отвежда на пътешествие в чудната страна Геометрия

На пътешествие в чудната страна Геометрия кани децата Държавен куклен театър Варна в съботното си представление. По традиция постановката започва в 11 часа. Пиесата „Пътешествие с рисувано човече” е носител на две награди за куклена драматургия и е подходяща за деца над 4 години.


Историята е за едно рисувано човече, което се отправя на пътешествие в чудната страна Геометрия. По пътя си то среща Кръгчо, Квадратко, Триъгълчо и Правоъгълчо, които тръгват с него, нетърпеливи да опознаят света. Накрая всички разбират, че няма нищо по-хубаво от това да живеят заедно.

 


Пъстроцветните кукли, мелодичните песни и забавният професор Матю ще помогнат на малките зрители неусетно да запомнят плоските геометрични фигури и ще превърнат този образователен спектакъл във вълнуващо приключение.


Постановката е дело на Росица Миновска – Деведжиева, сценография и костюми - Лиляна Василева, музика - Пламен Мирчев – Мирона. В ролите са Елза Клавел,Емилия Петкова,Петя Бончева.

 

Неделният избор за деца на Държавен куклен театър – Варна, е забавният спектакъл „Под гъбката”. Малчуганите ще видят непрекъснатия спор между Слънчева и Дъждовен за това кой е по-важен за цветята и децата. Дори полянките са разделени на две – слънчева и дъждовна. На полянката на Слънчева е весело – цъфтят цветя, животинките пеят и танцуват, но на полянката на Дъждовен има гъбка, под която подслон могат да намерят малкото охлювче, пеперудката игрива, вечно подскачащото гардже, страхливото зайче, хитрата лисана, глупавият вълк и  голямата мецана. А колко животинки могат да се скрият? И как се побират? Всичко това може да видите и научите във веселото представление игра „Под гъбката”, разказано от артистите Екатерина Василева и Росен Радев. Постановката е на Бианка Бенковска, сценография - Теменуга Станчева, музикално оформление – Светла Василева.


Черно море
 

Коментари

Новини Варна