IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
11:02 | 9 май 2016
Обновен: 16:18 | 15 април 2024

Удостояват с почетни знаци двама ректори

Началникът на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ кап.I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров и ректорът на ИУ-Варна проф. д-р Пламен Илиев ще бъдат отличени заради напредъка на учебните заведения

По материала работи: Слав Велев
Удостояват с почетни знаци двама ректори

Със златни почетни знаци „За заслуги към Варна“ ще бъдат удостоени началникът на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ кап.I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров и ректорът на Икономическия университет – проф. д-р Пламен Илиев. Предложението на кмета на общината беше утвърдено единодушно от общинските съветници в постоянните комисии „Наука и образование“ и „Култура и духовно развитие“. „Всички ние сме удовлетворени от напредъка, който бележат двете висши учебни заведения и значителният международен авторитет, който поддържат през годините“ – отбеляза председателят на ПК „Наука и образование“ Славчо Славов. Единодушното решение на ресорната комисия беше утвърдено от ПК „Култура и духовно развитие“. Окончателното решение за удостояване на кап.I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров и проф. д-р Пламен Илиев с почетни знаци „За заслуги към Варна“ – златни, ще бъде взето на предстоящата в сряда редовна сесия на общинския съвет. 

Кап.I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров е носител на редица авторитетни награди, сред които награда „Варна – 2008 г.“ в областта на обществените науки. Три пъти е част от научен колектив, носител на награда „Варна“ в областта на техническите науки и един път – в колектив, удостоен със същия приз в сферата на обществените науки. Удостоен е от президента на Република България с офицерско звание – „комодор“. 

Проф. д-р Пламен Илиев е член на Съюза на учените от 1987 г. Той е един от основателите на оценителската дейност в България в областта на недвижимите имоти. Самостоятелно или в съавторство издава 18 монографии и студии и над 50 научни статии и доклади. 

Предложенията за отличаване на началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ и ректора на Икономическия университет с почетни знаци „За заслуги към Варна“ – златни бяха подкрепени и от областния съвет за наука и висше образование. 

 

Полина Петрова

Коментари

Новини Варна