IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
10:35 | 28 май 2016
Обновен: 15:14 | 7 април 2024

Българските културни традиции са най-привлекателни за чуждите инвеститори

САЩ не проявява интерес да инвестира в България поради липсата на човешки ресурс

По материала работи: Юлиян Атанасов
Българските културни традиции са най-привлекателни за чуждите инвеститори

Българите в САЩ успяват да се интегрират добре само ако са достатъчно орбазовани и отиват с правилната нагласа. Това каза пред Кузман Илиев в предването "Денят ON AIR" Петър Копралев, вицепрезидент на Българската стопанска камара (БСК) в Сан Франциско.Освен образовани, българите в САЩ трябва да бъдат и достатъчно търпеливи, подчерта Копралев.Според него именно тази част от българските емигранти са хората, които градят имиджа на България, като разпространяват културните традиции на страната ни:

 

"Различните общности от българи са се обединили така, че те да могат да популяризират и да запазят българските традиции. На първо четене това изглежда много малко, но де-факто заради това, че те живеят в една среда от емигранти и по този начин - популяризирайки България с различни фолкорни фестивали, дават възможност на другата диаспора да разбере какво има в България", обясни той.

 

По думите му САЩ не проявява интерес да инвестира в България поради липсата на човешки ресурс. Копралев обаче посочи, че българското занаятчийство е сред традициите, които мога да привлекат чуждестранен капитал в страната ни:

 

"Българското занаятчиийство може да бъде едно от лицата на България отвън. Чрез културата можем да стигнем до големите корпорации, които искат да покажат, че не са само капиталисти, които правят големите печалби", посочи зам.-председателят на БСК.

 

Той отбеляза, че българите в САЩ са започнали да се обединяват, тъй като голяма част от тях са съдържатели на различни бизнеси и по този начин се създава по-добра координация помежду им.

bgonair.bg

Коментари

Новини Варна