IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
19:26 | 28 май 2016
Обновен: 03:08 | 25 април 2024

Представят книгата на големия джаз музикант Александър Петков

Събитието е на 30 май от 17 ч. в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „П. Славейков“

По материала работи: Борис Проданов
Представят книгата на големия джаз музикант Александър Петков

Книгата на големия варненски джаз музикант Александър Петков „Технически упражнения за китара“ ще бъде представена на 30-ти май от 17 ч. в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „П. Славейков“. Второто издание на книгата се издава с финансовата подкрепа на фонд "Култура" - Община Варна, и е по проект на сдружение "Грийн рок фест" – Русе.
 
Александър Петков е възпитаник на отдела по джаз музика в консерваторията „Карл Мария фон Вебер” и е първият български китарист, който е завършил висше образование с инструмента китара.След завръщането си от Германия той основава Варненската джаз китарна школа, която е добре известна в страната ни. Има много ученици, които развиват успешна кариера както у нас, така и в чужбина. Освен преподавател, Александър Петков е композитор. Той е автор на над 1000 джазови и много фолклорни пиеси в равноделни и неравноделни размери. Издал е 2 албума, които представят неговия собствен стил, обясниха от сдружението „Грийн рок фест“.

Коментари

Новини Варна