IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
15:41 | 30 юни 2016
Обновен: 22:15 | 21 март 2024

77 филма се включват във феста на късометражното кино в „Аспарухово“

Входът на всички прожекции е свободен

По материала работи: Пламен Янков
77 филма се включват във феста на късометражното кино в „Аспарухово“

77 филма от 32 страни ще участват в Международния фестивал на късометражното кино на млади автори, който ще се проведе от 5 до 9 юли в рибарското селище Карантината в кв. „Аспарухово“.

 

За второто издание са кандидатствали над 3500 филма от 114 страни. Селектираните ленти са с български субтитри в жанровете: игрални, документални, анимации, експериментални и видео арт с продължителност до 30 минути на предимно млади автори до 35 г.

 

Всички са изключително разнообразни по тематика и кинематографичен подход и поставят фокус върху широк кръг от теми – от екология и опазване на автентични култури, от историите за екстремни места, хора и събития, до социално значими теми за човешките отношения и дори до заселването на други планети.

 

Входът на всички прожекции е свободен. Осигурен е и безплатен транспорт до сцената на фестивала. Тръгването е от 19 до 20 ч. от бившата сграда на Стоматологията (бул. „Съборни“ 24), а връщането от 23 до 24 ч. от рибарското селище в кв. „Аспарухово“.

 

Освен вечерните прожекции на плажа, ще има и дневна програма на 8 и 9 юли от 17,30 ч. в школа „Дедал“ (бул. Съборни 24, ет. 7).

Коментари

Новини Варна