IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
12:35 | 19 юли 2016
Обновен: 21:31 | 24 април 2024

Млади музикални таланти посрещат гостите на летище Варна

Идеята е да се популяризира Варна като Европейска младежка столица 2017

По материала работи: Златина Добрева
Здравко Калудов

Невероятни изпълнения на музикалните таланти на Варна посрещат пристигащите пътници на летище Варна.
Известният „терминал със слънчогледите“ се превърна в концертна зала, в която завладяващата гледка на необятните слънчогледови полета по Северното Черноморие перфектно се допълва от изпълненията на известни класически произведения.


Изпълнителите са млади пианисти от Варна на възраст от 10 до 19 г. В някои от дните успешно им акомпанират и млади цигулари.

Първи на сцената застана Здравко Калудов, възпитаник на музикалния педагог Жана Димитрова.


В проекта „Младите музикални таланти на Варна” участие са заявили възпитаници на известни варненски музикални педагози.

Този проект има за цел да популяризира Варна като Европейска младежка столица 2017, както и младите музикални таланти на града.


Музикални изпълнения ще посрещат пристигащите чужденци в морската столица на България до края на август.

 

През времето, когато зад пианото не са младите виртуози, гостите на летище Варна имат възможност да споделят и покажат своите музикални заложби, като сами изпълнят любимо произведение.


Идеята на Ротари клуб „Варна Галатея“ е да популяризира домакинството на Варна като Европейска младежка столица през 2017 година, а „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ – оператор на летище Варна, е партньор в проекта.


Ентусиазмът на Ротари клуб „Варна Галатея“ не спира до тук.  В желанието си да оставят траен спомен в сърцата на туристите и гостите на Варна и България те са подготвили две тематични композиции, посветени на световноизвестни български изобретатели и спортисти. Общото заглавие, под което са обединени двете изложби е „20 причини да се гордеем, че сме българи“. В тази инициатива отново партньор в проекта е „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Първата част от тази уникална изложба е разположена в зоната за заминаващи пътници. В нея се представят 20 велики български учени с техните открития и изобретения, допринесли за развитието на науката в световен мащаб.

От 1 август в залата за „Пристигащи пътници“ ще бъде разположена и втората част от тази изложба, насочена към популяризирането на 20 български спортисти  с уникални световни постижения и рекорди.


През летен сезон 2016 на летище Варна пристигат пътници от 95 дестинации в 34 държави.

 

Андреа и Радина Кирови

Коментари

Новини Варна