IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
17:09 | 20 юли 2016
Обновен: 06:52 | 27 април 2024

С концерт на Деси Добрева и ансамбъл "Варна" откриват Международния панаир на занаятите и изкуствата

Каменоделци от Италия ще се включат в 20-то юбилейно издание, което по традиция започва на 1 август

По материала работи: Слав Велев
С концерт на Деси Добрева и ансамбъл "Варна" откриват Международния панаир на занаятите и изкуствата

С концерт-спектакъл на Деси Добрева и Ансамбъл "Варна" ще се открие 20-тото издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”. Водещи на събитието ще бъдат Иван и Андрей. Концертът ще е пред сцена „Раковина” в Морската градина на 1 август от 20.00 ч.
 

Интересно е, че тази година в Международния панаир на занаятите и изкуствата ще се включат и каменоделци от Италия. Скулптори от Апенините, както и родни творци, ще представят на живо уменията си пред посетителите. Проектът "Красотата на камъка: Италия-България" се реализира под патронажа на г-жа Луиджина Педди - Директор на Италиански културен институт - София. Гостите от Апенините пристигат със съдействието на италианския консул във Варна Антонио Таркуинио, който миналата година участва в панаира със свои произведения от метал и стъкло. 
 

За юбилейното издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата ще пристигнат и представители на каменоделното училище в с.Кунино, които ще се включат за трета поредна година в проявата. В събитието ще участват занаятчии от Варна, Орешак, Пловдив, София, Шумен, Разград и др. Посетителите ще видят изделия на дърворезбари, каменоделци, тъкачи, иконописци, звънчари, ще има народни носии, мед, плетива и бижута.


Полина Петрова
 

Коментари

Новини Варна