IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
17:11 | 22 юли 2016
Обновен: 21:32 | 24 април 2024

"В разгара на лятото" на Основна сцена

Концертът ще се състои на 29 юли

По материала работи: Златина Добрева
"В разгара на лятото" на Основна сцена

"В разгара на лятото" - това горещо заглавие носи концертът, в който участват водещи инструменталисти, солисти и оркестърът на Държавна опера Варна. Той ще се състои на 29 юли в 19.30 часа на Основна сценa на Драматичния театър.

 

На диригентския пулт ще застане Вилиана Вълчева, а другият диригент Стефан Бояджиев ще се изяви в амплоато си на пианист. Специален е този концерт, защото екипът го посвещава на своята колежка Станка Стоева, която отбелязва 25-годишната си творческа дейност като фаготистка в оркестъра на Варненския оперен театър.

 

В програмата са включени популярни песни, фрагменти от опери и филми и това разнообразие от жанрове е продиктувано единствено от пристрастието на изпълнителите към творбите и композиторите, които те самите са избрали да представят. Ето как в една компания се събират Пиацола, Мартинез, Арлън, Пиаф, Албенис, Пучини, Бизе, Делиб, Мусоргски, Бизе, Якоби.


В този концерт всичко е много истинско и много приятелско, споделят фаготистите Светослав Славчев и Атанас Гайдаров, Трио Фаготисимо, струнен квартет Колегиум Варна, Струнен квартет Арте, сопраните Линка Стоянова и Лиляна Кондова, мецосопраните Бойка Василева и Силвия Ангелова, тенорът Стоян Финджиков, басът Гео Чобанов и Пламен Георгиев, който като водещ ще събере отделните елементи в едно цяло.

Коментари

Новини Варна