IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
19:44 | 29 юли 2016
Обновен: 08:03 | 16 април 2024

7 % ДДС върху книгите поиска Славчо Атанасов във Варна

В нашия град се държи на словото и книгата и доказателство за това е обществената поръчка за изграждане на сграда на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" каза кметът Иван Портних при откриването на "Алея на книгата"

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

7 % ДДС върху книгите поиска Славчо Атанасов във Варна. Председателят на Комисията по култура и медии към Народното събрание беше специален гост на откриването на поредното издание на "Алея на книгата" в морската столица. "Това е първата и най-важна крачка в борбата за популяризиране на книгата и четенето", отбеляза Славчо Атанасов. Той посочи, че в Англия има нулев данък добавена стойност върху книгите, а в Гърция е 5%. Атанасов обясни,че е поръчал на специалисти от УНСС икономически анализ за защита на искането за намаляване на ДДС върху книгите, което ще бъде представено на финансовия министър Владислав Горанов.

 

 


Кметът на Варна Иван Портних заяви, че е щастлив, че градът за пореден път е домакин на най-голямото книжно изложение на открито. Той добави, че очаква догодина издателствата да предложат повече детска и младежка литература във връзка с това, че Варна ще е Европейска младежка столица. Иван Портних подчерта, че Варна е място, в което се държи на словото и на книгите и доказателство за това е обществената поръчка за построяване на сграда на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". 

 

 

Във връзка с откриването на "Алея на книгата" във Варна днес през целия ден автобус 31 А и тролейбус 88 возят безплатно жителите и гостите на града, както "Черно море" писа. 


Над 50 са изложителите в Алеята тази година, групирани в 16 шатри в центъра на града. Форумът ще продължи до 7 август.

 

 

 

 

 

 

 


 

Борис Проданов
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна