IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
18:15 | 29 юли 2016
Обновен: 13:40 | 15 април 2024

Отличиха 37 творби от Международното триена на акварела

Eкспозицията в Градската художествена галерия може да се разгледа до 15 август

По материала работи: Слав Велев
Отличиха 37 творби от Международното триена на акварела

37 са отличените творби от първото издание на Международното триенале на акварела във Варна. Парични и предметни награди са получили 16 художника от 8 държави, а почетни номинации имат още 21 картини. Връчени са и три специални награди за принос в развитието на световното акварелно изкуство на автори от България и Китай.
 

Събитието се провежда под патронажа на Министерство на културата и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна.


"Специално за откриването на Международното триенале на акварела във Варна гостуваха художници от над 20 страни, като повечето от тях посетиха града и страната ни за първи път. Все още групи от държави – участнички разглеждат експозицията в Художествена Галерия „Борис Георгиев“. Голяма част от тях изразяват своята благодарност за възможността да участват в подобен форум, приветстват добрата организация на конкурса и са приятно изненадани от общата приятелска атмосфера и  добро отношение" - разказват огранизаторите от "Международно акварелно общество" - България. 

 

От 15.07 до 15.08.2016г. в залите на Градската художествена галерия се представят акварелни творби на 272 професионални художника от 51 държави. След Варна изложбата ще гостува в галерия "Райко Алексиев" - София, художествена галерия "Димитър Добрович"- Сливен, художествена галерия "Жорж Папазов" - Ямбол, художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил и Градска художествена галерия "Асен и Илия Пейкови" - Севлиево.

 

Изложбата във Варна се посещава, както от граждани, така и от гости на града, които са впечатлени от селекцията на журито на първото издание на Международното триенале на акварела. 

 

 

 

16 художници изработиха съвместно 10-метрова картина, изобразяваща пешеходната зона на Варна.

 

 

Работните ателиета и демонстрациите по време на Международното триенале на акварела също се радват на голям интерес. 


 

 

Черно море
 

Коментари

Новини Варна