IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
18:11 | 27 август 2016
Обновен: 05:12 | 14 април 2024

Стотици се сбогуваха с Димитър Цонев

Близки, колеги, приятели: Загубихме добър човек и професионалист

По материала работи: Слав Велев
Снимка: БНТ

Стотици близки, колеги, приятели и политици дойдоха да се сбогуват с журналиста Димитър Цонев днес на неговото поклонение в столичния храм "Св. Седмочисленици".

"Аз ще го запомня само с добро, той самият беше голям добряк. Много ми помогна по времето на премиерството. Имаше феноменално чувство - първо за отговорност и професионалност, но и за хумор, и да импровизира в трудни моменти. И въобще винаги беше чудесна подкрепа и жалко е, че си отиде", каза пред журналисти Симеон Сакскобургготски, цитиран от БТА.

 

Димитър Цонев беше говорител на бившия премиер.

 

Журналистката Цветанка Ризова определи Димитър Цонев като съвършен колега, много прекрасен и много добър човек. Той беше много спокоен, много мъдър и добронамерен. Беше човек, който можеше да анализира, можеше да говори, а можеше и да мълчи, сподели Ризова, която работеше заедно с Димитър Цонев.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза пред журналисти, че Димитър Цонев винаги е бил много подготвен професионално за разговорите, които са водили. Извън камерата бяхме приятели и много ще ми липсва, добави Нинова. Тя сподели, че Димитър Цонев е бил също много човечен, много мил и сърдечен човек.

 

Проф. Огнян Герджиков, който е бивш председател на Народното събрание, каза че ще запомни Димитър Цонев като един изключително позитивен човек - слънчев и изключително интелигентен. С неговата кончина загуби не само телевизията, но загубихме всички ние, защото като че най-качествените хора си отиват "с предимство от този свят". Много ми е мъчно за него и не мога да повярвам, че вече го няма, сподели проф. Герджиков.

 

Омбудсманът Мая Манолова каза, че Димитър Цонев е бил много добър, много почтен и много професионален човек. "Не познавам толкова добър човек сред журналистите и сред колегите си", заяви Манолова.

 

Тя отбеляза, че Димитър Цонев винаги е имал възможност "да я постави на тясно - нея, или някой друг от събеседниците си, но никога не го е правил". Димитър Цонев винаги е бил добронамерен, почтен, един от най-добрите хора, изобщо, които познавам, каза Мая Манолова.

 

Дошлите на поклонението не носеха цветя, след като близките на Димитър Цонев призоваха преди дни пред медии - вместо цветя, парите за тях да се даряват на фондацията, която ще бъде създадена в памет на Митко Цонев, за да подпомага млади журналисти.

 

След дошлите на поклонението на Димитър Цонев бяха генералният директор на БНТ Вяра Анкова, както и много негови колеги от националната телевизия.

 

С журналиста се сбогуваха също Меглена Кунева, Вежди Рашидов, Сергей Станишев, Илияна Йотова, Янаки Стоилов, Ангел Найденов, Красимир Велчев, Росен Петров, Даниел Вълчев, Уляна Пръмова, Венелина Гочева, Сашо Диков, Маргарита Михнева, Велислава Дърева, Камелия Тодорова и много други.

 

Dnes.bg

 

 

 

Коментари

Новини Варна