IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
10:59 | 30 август 2016
Обновен: 05:13 | 14 април 2024

Народни изпълнители се включват в благотворителни концерти в големите градове

Национална кампания за честване на 5 години от създаването на Български национален младежки фолклорен съюз

По материала работи: Пламен Янков
Народни изпълнители се включват в благотворителни концерти в големите градове

На 8.08.2016 г. се откри кампания по отпразнуването на петата годишнина от създаването на Български национален младежки фолклорен съюз. Организират се концерти в големите градове на България като София, Пловдив, Варна, Бургас и др. Организатори ще бъдат членове на съюза, живущи в съответните градове. В концертите, оргазнизирани от БНМФС ще участват както лауреати от НМФК „Орфееви таланти”, така и известни изпълнители на народна музика, сред които Янка Рупкина, Калинка Вълчева, Жечка Сланинкова, Данчо Радулов, ПФА “Странджа”, Величка Златева, Георги Германов, Николай Докторов, Росица Пейчева, Нели Андреева, Костадин Михайлов, сестри Ставреви и др. По време на честванията, по случай 5 годишнината на БНМФС всеки настоящ или бъдещ член, който  има идея за провеждане на фолклорно събитие в своя град, ще получи необходимата подкрепа и съдействие за осъществяването му. Целта е във все повече населени места в България да се организират фолклорни събития, които да преминат под егидата на 5 години БНМФС.


Благотворителни концерти до края на 2016 г. ще се проведат в градовете: Бургас - 25.10.2016 г., София - 03.11.2016 г., Варна - 13.11.2016 г. Те са част от Националната кампания на БНМФС и събраните средства от всички събития ще бъдат инвестирани в реализацията на младежки проекти.


Български национален младежки фолклорен съюз е сред най-авторитетните организации в полза на българския фолклор. Доказаният висок професионализъм и обхвата на мащабната си дейност говорят много за постиженията на младежката институция, бъдещето на българския фолклор!


ПОДКРЕПЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР И БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

 

Коментари

Новини Варна