IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
19:36 | 23 септември 2016
Обновен: 17:51 | 16 март 2024

Звезди и дебютанти - рамо до рамо в "Дни на музиката в Балабановата къща"

VII есенно издание на фестивала ще започне на 25 септември

По материала работи: Ставри Таргов
Балабановата къща


Музика от различни стилове и епохи, известни изпълнители с международна кариера, както и съвсем млади, в началото на пътя си по сцените музиканти - това могат да очакват пловдивчани от VII есенно издание на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща", което ще започне на 25 септември от 18.30 ч. с концерта "Диксиленд All Stars" на Римския стадион.

 

Виолистът и диригент Максим Рисанов, виолончелистката Кристина Блаумане, композиторката Добринка Табакова, флейтистът Марио Кароли и пианистката Ирина Георгиева, Братя Владигерови, дуото Теодора Сороков и Ружа Семова, перкусионистката Татяна Колева, цигуларката Лия Петрова и ансамбъл "Софийски солисти" с диригент проф. Пламен Джуров са музикантите, които ще защитят нивото, което публиката очаква от този фестивал, носител на сертификат за качество „Европейски фестивал 2015-2016” от Европейската фестивална асоциация и на приза "Музикален проект на годината 2011" в националната анкета на предаването "Алегро виваче" - "Музикант на годината".

 

Новата линия в програмата на седмото издание е прожектирането на музикални филми. Началото е с документалния филм на Найо Тицин "Да обичаш Кармен" на 30 октомври от 18.30 ч. в Лъки Синема. Междувременно документалният филм, посветен на пловдивския фестивал, получи награда на форума за музикални филми "Николай Гяуров 2016".

БНР

Жорди Савал пристига във Варна

Коментари

Новини Варна