IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
20:59 | 24 септември 2016
Обновен: 21:49 | 24 април 2024

„Котките“ идва в зала 1 на НДК

Оригиналната бродуейска продукция от Ендрю Лойд Уебър гостува на 11 и 12 май 2017 г.

По материала работи: Борис Проданов
„Котките“ идва в зала 1 на НДК

През новия сезон предстои да видим на българска сцена оригиналната бродуейска продукцияна мюзикъла „Котките“ от Ендрю Лойд Уебър. Това ще се случи на 11 и 12 май 2017 г. в зала 1 на НДК. Премиерата на „Котките“ ще бъде част от „Салона на изкуствата“ и акцент в честването на 35-годишнината на Националния дворец на културата. Ендрю Лойд Уебър композира мюзикъла „Котките“ по текстове на Томас Стърн Елиът през 1981 г. за прочутия лондонски театър Уест Енд. Година след това същият екип реализира и премиерата на Бродуей в САЩ. Успехът е огромен. Лондонската постановка се играе в продължение на 21 години, а бродуейската – в продължение на 18. Спечелена е не само обичта на публиката, но и признанието на критиката. Мюзикълът получава редица награди, сред които престижните „Тони“ и приза на името на Лорънс Оливие. Впечатляващата филмова версия е заснета през 1998-а.

 

 "Мащабната продукция „Котките” ще „дойде” в България с повече от 7 огромни камиона. Костюмите са уникални! Актьорската игра е уникална, а публиката ще има пряк досег с артистите", разказа Петър Харалампиев от компанията, заела се да представи на наша сцена постановката от Бродуей – нещо, което на Балканите досега е правено единствено в Гърция миналата година. Зала 1 на НДК няма да прилича на зала с театрална сцена. Цялото пространство ще бъде в декори и зрителите ще бъдат сред тях заедно със 102-а артисти, допълни Даниел Стефанов от организаторите. 

 

Още от Бродуей: Образът на Азис - вече и на "Бродуей"

Коментари

Новини Варна