IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
10:35 | 26 октомври 2016
Обновен: 19:53 | 25 април 2024

Галерия „Буларт“ показва изложба от конкурс за арт фотография

"Безкрайност – материя и форма" бе обявената тема

По материала работи: Юлиян Атанасов
Галерия „Буларт“ показва изложба от конкурс за арт фотография

КРАСИМИР ДЕЛЧЕВ - „Да ваеш камъка с ръце”

25 професионални и любители – фотографи, провокирани от темата на Международен фестивал за съвременно изкуство  CONTEMPO  взеха участие в конкурса за арт фотография "Безкрайност - Материя и форма". Целта на организаторите бе да фокусират вниманието към творческия процес в скулптурата, да провокират участниците в конкурса към свой прочит на артистичните послания и към артистичен и проникновен поглед към изграждането на пластичните форми. След селекция бяха определени 10 финалиста – Анна Русева, Георги Велчовски, Иглика Железова, Красимир Делчев, Кристина Симова, Мария Иванова, Миряна Бучкова,Невен Иванов – Невски, Петър Бонин,Тихомир Тотев. Откриването на изложбата и награждаването е на 3 ноември от 18:00 ч.

 

ГОЛЯМАТА НАГРАДА - творческа екскурзия в Италия и самостоятелна изложба в галерия "Буларт" се присъжда на ИГЛИКА ЖЕЛЕЗОВА за творбата и „Ограничени в безкрая“, инспирирана от творбата на италианския скулптор Паоло Вивиан "Опус Мемория". Иглика се занимава любителски с фотография от десетина години. Гледа на фотография не като средство за социална реализация и финансов източник , а като език за общуване, инструмент за опознаване на скритите същности. Живее и работи във Варна. Италия е другата и любов. Предстоящата изложба в Буларт ще е дебютната и изложба.

ПЪРВА НАГРАДА се присъжда на КРАСИМИР ДЕЛЧЕВ за серията „Да ваеш камъка с ръце” - проникновен арт документ на творческия акт. Красимир Делчев е професионален фотограф. Живее и работи във Варна. Завършил е легендарния Техникум по полиграфия и фотография в София, след което специализира в Унгария. Има множество национални и международни изложби в Унгария, Швейцария, Белгия, Германия, Чехия, САЩ и България. ДВЕ ВТОРИ НАГРАДИ се присъждат на ПЕТЪР БОНИН и МАРИЯ ИВАНОВА.,"Без названия ", вдъхновени от творбите на италианския художник Ренцо Дуранте и Николай Нинов.  За Кристина Симова с „Истината е някъде там” и за Миряна Бучкова - „Stone fan” са ПООЩРИТЕЛНИТЕ НАГРАДИ. Останалите финалисти в конкурсната надпревара получават почетна грамота за номинацията си.

Четете още: Носят в училищата тетрадки и лексикони от миналия век

 

Коментари

Новини Варна