IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
15:21 | 21 ноември 2016
Обновен: 22:05 | 24 април 2024

Университетски фолклорни състави мерят сили във Варна

Вторият национален фестивал „Срещи на приятелството“ започва на 24 ноември

По материала работи: Пламен Янков
Университетски фолклорни състави мерят сили във Варна

Университетски фолклорни състави от цялата страна ще премерят сили във Варна по време на втория национален фестивал „Срещи на приятелството“. Той започва на 24 ноември (четвъртък). Откриването е в 19:00 ч. в Аулата на ИУ-Варна. 


Танцовата надпревара ще е между фолклорните ансамбли на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Академичен танцов театър при ВСУ, Лесотехнически университет – София, Фолклорен ансамбъл "Гергана" при ИУ-Варна, Ансамбъл на ЮЗУ – Благоевград, Ансамбъл за народни танци към Медицинския университет- Варна и др. 

 


В периода от 24 до 27 ноември 2016 г. участниците ще имат възможност да покажат своето изкуство на три сцени в града – Аулата на Икономически университет – Варна, читалище "Отец Паисий" и читалище "П. Р. Славейков". Входът на проявите е свободен.


Фестивалът от една страна ще даде възможност за изява на студенти, които се занимават с фолклор, но и ще създаде условия за трайни творчески контакти. Приоритет на проявата е съхраняване на българската културна идентичност и приобщаване на младото поколение към фолклорното танцово изкуство. 


Организатори на фестивала са Студентският съвет към ИУ-Варна и фолклорният ансамбъл на университета, както и общинската дирекция "Образование и младежки дейности". Проявата е във връзка с #Варна 2017.

Коментари

Новини Варна