IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
14:16 | 9 ноември 2016
Обновен: 12:19 | 28 март 2024

Конкурс на Медийна група "Черно море" - Защо да остана във Варна?

Ако мислите творчески и иновативно, или просто искате да споделите своето мнение по темата, до 15 януари 2017 година можете да изпращате своите произведения

По материала работи: Пламен Янков
Конкурс на Медийна група "Черно море" - Защо да остана във Варна?

В Конкурса са поканени да участват, с есе по темата, всички ученици от 8 до 12 клас от училищата в гр. Варна. Ако мислите творчески и иновативно, или просто искате да споделите своето мнение по темата, до 15 януари 2017 година можете да изпращате своите произведения, придружени от снимка на автора и кратко представяне (три имена, училище, клас, възраст и телефон за връзка)  на имейл адрес media@chernomore.bg.

 

Всички есета ще бъдат публикувани във вестник „Черно море“ и на сайта на Информационна агенция „Черно море“, www.chernomore.bg, в раздел „култура“.

 

Разбира се за най-талантливите, написали най-интересните, грамотни и иновативни произведения, ще има и специални награди:

 

За класираният на І-во място – телевизор, осигурен от магазин Home Max

 

За ІІ-ромясто – спа уикенд за цялото семейство в четиризвездния Хотел & СПА Азалия, наградата е осигурена от „Свети Свети Константин и Елена холинг" АД

 

За ІІІ-то място – професионално избелване на зъби, осигурено от Дентален център Фармадент

 

Ще има и много специални награди, осигурени от Фондация „Св. Св. Константин и Елена“, от организаторите и от медийните партньори на конкурса.

 

Всички участници ще получат и специални грамоти от Медийна група „Черно море“, а всяко училище, което има свои представители в Конкурса, ще получи и своята „видеовизитка“ в телевизия „Черно море“.

 

Произведенията ще бъдат оценявани от компетентно жури, в състава на което са включени уважавани представители на варненските медии:

 

Луиза Тахмисян - редактор „Новини“ в тв „Черно море“,

Пламен Янков - водещ редактор във вестник „Черно море“,

Елица Виденова – директор на Радио Варна

Даниела Стойнова – кореспондент на БНР във Варна

Наталия Господинова – главен редактор на Дарик радио Варна

Член на журито е и Директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна, г-жа Лилия Христова.

 

Председател на журито е управителят на Медийна група „Черно море“ – г-жа Нася Атанасова.

 

В края на месец януари, в ДКС Варна, на официална церемония ще бъдат връчени наградите на победителите в Конкурса.

 

Събитието ще бъде заснето и ще се излъчи в програмата на телевизия „Черно море“.

 

Очакваме ви!

 

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ:

 

  1. Право на участие имат всички варненски ученици от 8 до 12 клас, изпратили есе на тема „Защо да остана във Варна“, на имейл адрес media@chernomore.bg, до 15 януари 2017 г.
  2. Есето трябва да е с дължина до 2 стр., шрифт „times new rom“, кегел 12. Есета с по-голям обем няма да се разглеждат.
  3. Оценяването в конкурса преминава през два етапа:

 

І етап – оценка от публиката. На този етап публикуваното на сайта на Информационна агенция „Черно море“, www.chernomore.bg, произведение трябва да събере най-малко 50 споделяния в социалната мрежа Фейсбук, за да може да премине за оценка на ІІ етап.

 

ІІ етап – оценка на журито. Жури в състав от 7 представители на варненските медии ще оценява преминалите І етап есета с оценки от 1 до 10. След отпадане на най-високата и най-ниската дадена от журито оценка, всяко произведение ще бъде оценено със средно аритметично от останалите пет оценки. При две абсолютно равни оценки журито взима решение за класирането на произведенията с гласуване.

 

  1. Материалите се изпращат придружени от снимка и кратка визитка на участника (три имена, училище, клас, възраст и телефон за връзка).
  2. Анонимни материали или такива, които са подписани само с малко име, или липсва някой от посочените атрибути на визитката, ще имат срок от 72 часа, да отговорят на изискването. В противен случай губят право на участие в конкурса.

Коментари

Новини Варна