IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
15:02 | 5 декември 2016
Обновен: 23:59 | 18 април 2024

Любиша Самарджич опериран, разминал се на косъм със смъртта

Възстановяването на 80-годишния актьор ще е дълго

По материала работи: Пламен Янков
Любиша Самарджич опериран, разминал се на косъм със смъртта

Любиша Самарджич води най-тежката си битка. Легендарният актьор е бил опериран в събота сутринта в Клиничния център в Сърбия. Сръбските медии, цитирани от dnes.bg съобщават, че му е бил отстранен мозъчен тумор и актьорът се е разминал на косъм със смъртта.

 

Операцията е преминала успешно и постоперативният период протича според прогнозите на лекарите.

 

В момента няма опасност за живота на 80-годишния актьор, за него се грижи най-добрият лекарски екип, който непрекъснато следи състоянието му, посочват медиите. Самарджич е в интензивното отделение, като очакванията са той да се възстановява дълго след операцията.

 

Всичко започнало преди около три седмици, когато Самарджич се оплакал от здравословни проблеми. Тъй като те не преминавали, актьорът е бил приет в болница, където е установено, че трябва спешно да бъде опериран.

 

До него през цялото време е била съпругата му Мира, с която тази година празнуват 50-годишнината на брака си. Двамата се запознават през 1964 г. и оттогава са неразделни.

 

Тези години минаха като един миг, а като се обърнеш, се оказва, че сме преживели много щастливи моменти, но и голяма трагедия, когато изгубихме нашия син Драган. Ако не беше Мира, мисля, че и мен нямаше да ме има, казваше Любиша Самарджич.

Коментари

Новини Варна