IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
12:47 | 23 декември 2016
Обновен: 19:50 | 15 май 2024

Младите изпълнители са акцент в Новогодишния концерт на Варна

Местни таланти и звезди ще излязат на сцената в празничната нощ, разкри в сутрешния блок на тв „Черно море“ Кристин Спасов, гл. експерт в община Варна

По материала работи: Борис Проданов
Младите изпълнители са акцент в Новогодишния концерт на Варна

„Тази година общината подготви разнообразна програма от събития в културния календар. Варненският карнавал се превръща във все по-мащабно събитие с над 1000 участници. Пролетта имаше европейско Гран при на хоровете и бяхме домакин, събрахме хиляди на обновената зона край морска гара за Деня на Варна. Центърът на града е със съвсем модерна визия, което радва и гражданите, и гостите. Годината беше успешна, спечелихме наградата за морски туризъм. На културния туризъм също се дава тласък за развитие – във Варна е най-старото злато в света. Освен всичко друго поставихме и много бронзови пластики – паметници на културата, което допълнително създава уют. И през 4-те сезона предлагаме различни инициативи“, припомни в сутрешния блок на тв „Черно море“ Кристин Спасов, гл. експерт "Празници и чествания" в община Варна.

 

Той припомни и за едно от най-грандиозните събития за града – регатата „Тол Шипс“.

 

„Регатата беше от изключително международно значение. Други интересни неща са Дните на България, традиционният Майски салон на изкуствата. Останаха само 2 концерта до края на годината. Надявам се, че сме направили това, което трябва“, добави той.

 

За Новогодишния концерт концепцията е променена.

 

„През 2017 г. ще бъдем освен морска, но и Европейска младежка столица. Затова ще дадем възможност и шанс за изява на голяма сцена на талантливи млади варненски изпълнители. Ще има и звезди, но акцентът е друг – местните таланти. Нека всички млади хора видят, че общината мисли за тях, дава им възможност за изява. За тях предстоят много инициативи догодина, ще могат да работят по проекти – цяла Европа ще фокусира вниманието си върху нас“, каза Кристин Спасов.

 

„В 3-часовия празничен концерт “Заедно в новогодишната нощ”, ще участва дует „Авеню” – аристократите на българската сцена с хитовете „Бягство“, „Безвремие“, както и новият „Лъжи“ – покрай популярния сериал. Група „Ъпсурт” са любими на млади и стари, VenZy ще изпълни много летни песни. Нейко Бодуров и неговата джаз формация „Bandwagon”, Дамян Попов и Миа. Има за всички поколения по нещо – имаме от опера, джаз, през хип-хоп, бийт-бокс и брейк. Ще дойде оперната прима от Испания Илина Михайлова. Thod Georgiev от Германия е варненец – популярен е с реалити формати за двойници с хитовете на Modern Talking, младите варненски таланти Габи Петрова, хип-хоп дуетът Биско и Infire, брейк танцьорите от Crazy Force. Концертът започва на 31 декември в 22,30 ч. и ще бъде открит от децата от „Бънджи Сингърс”. В ролята на водещи ще влязат звездите от първия интернет сериал в България „Не така, брат” – Надя Петрова и Иван Тишев, които са подготвили изненади за зрителите. Знаете, че те са и изпълнители с хитове. Няма как да минем без традиционния български фолклор и ансамбъл „Варна“ . Зарята ще бъде точно в полунощ след химна и приветствието от общинското ръководство и Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан“, разкри той.

 

За първи път се прави 3D сцена, ще се строи 3 дни на пл. „Независимост“ с огромни LED стени и мултимедийни ефекти. На 31 декември от 22,30 ч. именно тв „Черно море“ ще излъчва пряко празничния концерт. Можете да го гледате и онлайн, в реално време, през сайта на ИА „Черно море“ - www.chernomore.bg.

 

„Скулптури от кристален лед ще се поставят на площада, изобразявайки герба на общината и надписа Варна 2017. Каним всички граждани – от малки до големи да дойдат. Ще има засилени мерки за сигурност и охрана – всичко ще бъде наред“, завърши Кристин Спасов и пожела на всички Весели праници и щастлива Нова година.

 

Иван Барбов

Борис Проданов

 

Още по темата: Тв „Черно море“ ще излъчва пряко празничния концерт „Заедно в новогодишната нощ“

Коментари

Новини Варна