Ридли Скот: „Съвременното кино е много лошо!“
Преди месец Мартин Скорсезе мрачно декларира, че „Киното е мъртво“
Публикувана: 3 Jan 2017 | 17:43

Изглежда старейшините на киното се чувстват раздразнени по отношение на положението, което съществува в момента. Само преди месец Мартин Скорсезе мрачно декларира, че „Киното е мъртво“, а сега друг ветеран бие камбаната, заради седмото изкуство, което е виждало и по-добри дни. 

„Киното в своята същина е много лошо“ – заяви Ридли Скот пред медиите, обявявайки своята загриженост за бъдещето на филмите. Режисьорът успява да реализира продукции, не само благодарение на репутацията си, но и чрез умелото лавиране между блокбастърите, създавайки неща като „Съветникът“ (“The Counselor”). Той категорично заяви, че няма да се „наведе“ и да прави филми за Марвел или DC.

„Филмите за супер герои не са моето амплоа – ето защо никога не бих създал такъв. – казва Скот – Бях попитан няколко пъти, относно възможността да режисирам подобна лента, но аз не вярвам в тънката, ефирна същност на ситуацията и историята, свързана със супер героите.“ 

Вместо това, той смята, че нещо като „Блейд рънър“ би могло да бъде идеална сцена за развитие на образите на супер герои с дяволски добър сценарий, противно на характерната липса на такава във типичните филми, които се правят по темата. 

cinefish.bg

Коментари ( 0 )