IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
14:44 | 10 януари 2017
Обновен: 19:53 | 17 април 2024

Награждават най-добрите в конкурс, посветен на Амелия Еърхард

Утре от 18.00 часа в Арт салона на Радио Варна

По материала работи: Юлиян Атанасов
Награждават най-добрите в конкурс, посветен на Амелия Еърхард

Неслучайно утре, 11 януари се открива изложбата и ще бъдат награждени отличилите се творби от конкурса на Зонта клуб - Варна, посветен на Амелия Еърхард - една от първите жени пилоти и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан. Смелата жена-пилот е осъществила рекордния полет от Хонолуло, Хавай, до Оукланд, Калифорния, по маршрут, по който преди това са загинали десетки пилоти на 11 януари 1935 г, и  членовете на Зонта Интернешенъл обавяват 11-ти януари за ден на Амелия Ерхарт. Зонта Интернешенъл е международна организация от жени - ръководители и професионалисти в своята област, работещи съвместно за повишаване статуса на жените, като признават куража, характера и културата им.

 

Зонта клуб - Варна благодари на всички участници, които са се запознали с живота и подвига на тази млада жена и вдъхновени от нейните мечти и устрем, са изразили в своите произведения усещането си за лична свобода. Изложбата гостува в Арт салона по програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи „Криле за начало”.

Четете още: Станаха ясни номинираните филми за "Златна малинка"

Коментари

Новини Варна