IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Култура
18:00 | 15 януари 2017
Обновен: 05:49 | 22 март 2024

С премиера на проф. Пламен Марков започва новата година Драмата

Трупата на варненския театър представя "Влюбеният Шекспир" на 21 януари

По материала работи: Слав Велев
С премиера на проф. Пламен Марков започва новата година Драмата

С премиера на проф. Пламен Марков започва 2017-а година драматичен театър "Стоян Бъчваров" във Варна. Най-нетърпеливите ценители ще могат да видят "Влюбеният Шекспир" на 21 и 24 януари от 19 часа на основна сцена. "Работя с удоволствие над пиесата. Макар и със сюжет от времето на Шекспир и Елизабет, в крайна сметка тя звучи съвременно. Историята не е толкова биографична за Шекспир и неговото време, колкото иронична спрямо постоянните въпроси кой е Шекспир, дали той е автор на пиесите си, дали не е някой друг, от какво се е вдъхновявал, защо се оженва за жена, доста по-възрастна от него, защо след като тя му ражда три деца, я напуска и повече не живее с нея, без да е разведен и т.н. Очаквам едно качествено удоволствие и забавление за актьорите и публиката, каквито предполага високата категория на сценария и адаптацията, написани много интелигентно и с отлично чувство за хумор" - казва проф. Пламен Марков. 

 

 

 

 

В ролите на Виола, Кент, Ромео и Жулиета влиза младата актриса Цветина Петрова. "Наистина е страхотно, когато можеш да влезеш в различни роли в един спектакъл. Предизвикателството е още по-голямо. На нас ни е ясно, че огромен процент от публиката, ще сравнява нашето представление с филма "Влюбеният Шекспир", отличен с Оскар, но ние движим историята от наша гледна точка, от гледната точка на режисьора. Не се съобразяваме с филма, макар че сценарият на пиесата е доста близък до него. Самият сценарий е написан доста леко, всичко върви комедийно и много приятно. Докато репетираме, има моменти, в които и ние самите не можем да избягаме от въздействието на смешното.Съществува хубава енергия по време на репетициите, а това винаги се отразява на резултата. Въобще атмосферата е страхотна" - разказва Цветина.

 

 

 

В ролите на Уил и Ромео е Адриан Филипов. "Влюбеният Шекспир" е пиеса за театъра и всичко, което се случва в него, как се прави разпределението на ролите и т.н. Действията се случват на различни места, има характерни ярки персонажи. Светът на "Влюбения Шекспир" това е светът на всеки от нас. Всички минават през подобни периоди от живота си – влюбване, раздели, разочарование... Очаквам в публиката да има зрители от различни възрасти. Хората на години вече са преживели това, за което разказва „Влюбеният Шекспир”, а за младите то тепърва предстои. Надявам се всички те да бъдат очаровани от нашето представление" - казва Адриан.
 

Сценографията и костюмите в представлението са на Мира Каланова, музика - Калин Николов, хореография и сценичен бой - Камен Иванов. 
 

В ролите зрителите ще видят още Стоян Радев, Веселина Михалкова, Димитър Мартинов, Николай Кенаров, Валери Вълчев, Валентин Митев, Полина Недкова, Пламен Георгиев, Милена Кънева, Свилен Стоянов, Константин Соколов, Антонио Угрински, Гергана Арнаудова, Пламен Димитров, Стефан Додуров, Биляна Стоева, Симеон Лютаков, Недялко Сефанов, Николай Божков, Даниела Викторова и др. 

Коментари

Новини Варна