IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
13:13 | 9 февруари 2017
Обновен: 23:31 | 27 март 2024

Деца получават наградите за конкурса "Любовта в нас

Отличените компютърни рисунки ще бъдат експонирани в изложба

По материала работи: Борис Проданов
Деца получават наградите за конкурса "Любовта в нас

Лауреатите от XX издание на Националния конкурс за литературно творчество и визуални компютърни изкуства „Любовта в нас”, ще бъдат наградени в събота от 11ч. в зала „Пленарна” на Община Варна. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на града Иван Портних, и е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците. Организира се ежегодно от ЦПЛР - Общински детски комплекс, със съдействието на Община Варна и сдружение „Литературно общество”.

 
В раздел „Литературно творчество” журито прегледа и оцени 282 литературни творби на 184 участници от цялата страна. В раздел „Компютърни визуални изкуства” са постъпили 124 компютърни рисунки и 12 презентации на 98 участници от училища, читалища и школи по информационни технологии. Лауреатите от националния конкурс „Любовта в нас” ще получат авторски плакети, дипломи и поощрителни награди.

 
Специалната награда на кмета ще бъде връчена на Пламена Димитрова, 10 клас, ГПЧЕ "Й. Екзарх", за творбата „Сложната дума любов”. Специалните награди на Националния дворец на децата ще получат: Габриела Стефанова, 7 клас, НГХНИ "К. Преславски”, за компютърна рисунка, а за литературна творба - Анастасия Иванова, 12 клас, II СУ "Проф. Н. Маринов" - гр. Търговище, за „Любовта любов поражда!”. Специалната награда на Сдружение „Литературно общество” ще бъде връчена на Мартин Христов, 3. клас, ОУ "Й. Йовков", а наградата за учител-отива при Ангелинка Димитрова Николова, X СУ „А. Константинов”, гр. Перник.

 
В деня на награждаването отличените компютърни рисунки ще бъдат експонирани в изложба, а мултимедийните презентации ще бъдат представени пред публиката.

Коментари

Новини Варна