IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
16:24 | 27 февруари 2017
Обновен: 22:36 | 24 април 2024

Изложба с рисунки на деца от България и Иран редят в галерия Графит

Експозицията под наслов Мир на земята може да се разгледа от 1 до 10 март

По материала работи: Слав Велев
Изложба с рисунки на деца от България и Иран редят в галерия Графит

Изложба с рисунки на деца от България и Иран редят в галерия "Графит". Експозицията под наслов "Мир на земята" може да се разгледа от 1 до 10 март. Организатор на проявата е община Варна. 


В експозицията ще бъдат включени рисунките на малки творци на възраст от 6 до 18 години. Изложбата ще бъде открита на 1 март в 18:30 часа в присъствието на ръководителя на Културното представителство към посолството на Иран в София г-н Мохаммад Али Киани и г-н Явор Койнаков, началник-отдел „Културни програми и международно културно сътрудничество” в Държавния културен институт към Министерството на външните работи на Република България.


Варна е първият български град, който приема детската изложбата „Мир на земята“ след представянето й в "Музея на мира" в столицата на Иран Техеран през март, 2016 година. Инициативата е на Българското посолство в Техеран, в рамките на 18-ата сесия на Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.


Черно море
 

 


 

Коментари

Новини Варна