"Красавицата и звярът" постави рекорд за мартенска премиера
Лентата е част от новата успешна стратегия на Disney
Публикувана: 20 Mar 2017 | 19:01

Игралният римейк на анимационната класика „Красавицата и звярът“, направен от Walt Disney, оглави боксофис класацията в Северна Америка в рамките на дебютния си уикенд и постави рекорд за премиера през март, пише Bloomberg.Филмът събра 170 млн. долара от продажби, сочат данни на ComScore. Лентата успя лесно да надмине лидера от миналата седмица „Конг: Островът на черепа“, както и „Експериментът Белко“ - филм на ужасите от Blumhouse Productions.

 

Disney прогнозираше, че ще генерира 120 млн. долара от продажбата на билети този уикенд, а в петък повиши прогнозата си до 150 млн. долара. Компанията се насочва към класически анимационни приказки, които пресъздава в игрални филми с реални актьори и специални ефекти, след като през последните години не успя да генерира солидна печалба от оригиналните си нови сюжети.

 

„Това е стратегия, в която вярваме“, коментира Дейв Холис, изпълнителен вицепрезидент по дистрибуцията на Disney. “Толкова е удовлетворяващо да видиш публиката да откликва на филма“.Предишният рекорд за мартенска премиера принадлежи на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“, който генерира 166 млн. долара в Северна Америка в рамките на премиерния си уикенд преди година според Box Office Mojo.

 

Тези продукции са само част от филмовата стратегия на Disney, която включва анимации от Pixar, ленти със супергерои от Marvel Entertainment и още продукции от серията „Междузвездни войни“ на Lucasfilm. Тази стратегия доведе до боксофис рекорди и историческа печалба за компанията през миналата година.

 

Студиото вече пусна успешни игрални филми по „Пепеляшка“, „Алиса в Страната на чудесата“ и „Господарка на злото“, като още над 10 адаптации чакат на опашката.Главните роли в „Красавицата и звярът“ са поверени на Ема Уотсън и Дан Стивънс. Филмът събра 71% позитивни отзиви в Rottentomatoes.com. Продукцията струва около 160 млн. долара, без рекламните разходи, сочат данни на Box Office Mojo. BoxOfficePro.com прогнозира 175 млн. долара приходи от продажби за този уикенд.

 

"Конг: Островът на черепа“ остана на втора позиция и събра 28,9 млн. долара във втория си уикенд по кината. Лентата е дело на филмовото подразделение на Time Warner, а BoxOfficePro прогнозираше приходи в размер на 27,5 млн. долара. „Конг“ се радва на 79% позитивни отзиви в Rottentomatoes.com.Другата премиера от уикенда „Експериментът Белко“ остана чак на седма позиция, генерирайки 4,1 млн. долара приходи. Сумата се оказа над очакваните от BoxOfficePro 3,25 млн. долара.

Четете още: Звезди от Game of Thrones идват у нас

Коментари ( 0 )