IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
13:50 | 22 март 2017
Обновен: 12:35 | 25 март 2024

Босненският Индиана Джоунс ще изнесе лекция във Варна

Проф. д-р Семир Османагич е откривател на пирамиди на Балканите – по-стари от египетските

По материала работи: Борис Проданов
Босненският Индиана Джоунс ще изнесе лекция във Варна

Откривателят на босненските пирамиди проф. д-р Семир Османагич гостува във Варна през април. Първата спирка в лекционната програма на балканския Индиана Джоунс е София на 1 април (събота). В морската столица той ще изнесе лекция-презентация 5 април от 18 ч. в градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Събитията са при свободен вход.

 

Професорът твърди, че пирамидите в Босна са с хиляди години по-стари от египетските. Учените признават, че разкриването им ще доведе до пренаписване на учебниците по история.

 

Коя е цивилизацията, построила тези древни съоръжения и какъв е нейният произход?

 

Можем ли да твърдим, че точно Балканите са люлка на нашата цивилизация и какви знания са владеели хората от времето на босненските пирамиди?

 

Каква е уникалната енергия в тунелите и залите на пирамидата на Слънцето и какво лекува тя?

 

Това са само малка част от интригуващите въпроси и предизвикателствата, на които разкритията от долината на пирамидите подлагат утвърдени стереотипи в историческите теории.

 

Човекът, дръзнал да разклати една от най-фундаменталните основи на знанието за човешката история е проф. Семир Османагич. Той е роден в Босна, на 1 юни, 1960 г., зодия Близнаци.

 

Завършва всички основни степени на своето образование в Сараево. Учи социология, политически науки, история, икономикa. Автор е на 10 книги, посветени на древните цивилизации. Издадени са в САЩ, Турция, Хърватска, Естония, Босна и Херцеговина. На основата на “Цивилизациите преди официалната история“ продуцира 14 сериен документален филм “В търсене на загубената цивилизация“.

 

Топ новината за съществуването на уникалните пирамидални съоръжения в сърцето на Балканите, изстрелва Сам Османагич и неговото откритие във фокуса на световните медии. Преподава и антропология в Американския университет в Босна.

Босненския Индиана Джоунс определя организирането и провеждането на археологическите разкопките във Високо до край, като мисията на живота, с главно „М“.

 

Вярва, че откритието му ще доведе не само до пренаписване на човешката история, но и ще даде на съвременната цивилизация ключ към нов еволюционен избор.

Коментари

Новини Варна