IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
20:59 | 25 април 2017
Обновен: 16:19 | 24 април 2024

Радина Узунова: Това е моята Варна!

Конкурс на Медийна група „Черно море“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Радина Узунова: Това е моята Варна!

Децата бяха готови. Застанали на стартовата линия, вперили устремен поглед напред, те чакаха сигнала на треньора, за да тръгнат напред. Повечето хора свързват Варна с морето, катедралата, Морската градина…А за мен това е мястото, където израснах, изградих (и продължавам да се изграждам) като личност, мироглед и дух. Мястото, където виждам усмивките на хората, усещам любовта и ставам по-добра.

 

С времето човек се променя – нагажда се към новото, към промените в обществото; има амбиции да бъде високообразован и с космополитно мислене, но и запазва преклонението си пред историята, традициите и бита.

Такава е и Варна – иновативен, развиващ се град, ала същевременно и град, съхранил историческото си минало, за да покаже, че всяко нещо има две страни. От нас зависи ще успеем ли да ги обединим в едно цяло.

 

От семейството и учителите си знам колко е важно да се бориш за онова, в което искрено вярваш, да бъдеш решителен и уверен в себе си. И най-вече да не се страхуваш от грешки и неуспехи, защото „единственият истински провал е когато спреш да се опитваш“.

 

Търсете нови предизвикателства и се опитвайте да усъвършенствате себе си. Така ще помогнете на града ни.

 

Децата бяха готови. Готова съм и аз.

 

Радина Росенова Узунова, Първа езикова гимназия, 16-годишна

 

 

Четете още: Мартина Колева: Това е моята Варна!

Даниела Куртева: Това е моята Варна!

Димитър Василев: Това е моята Варна!

Светлин Трендафилов: Това е моята Варна!

Мария Пенева: Това е моята Варна!

 

Коментари

Новини Варна