IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
12:56 | 19 май 2017
Обновен: 21:17 | 16 април 2024

Корнел пял за смъртта на последния концерт в живота си

Това е класическата госпъл композиция In My Time of Dying

По материала работи: Борис Проданов
Корнел пял за смъртта на последния концерт в живота си

Една от последните песни, които изпя лидерът на култовата група „Саундгардън” (Soundgarden) Крис Корнел преди да се самоубие в нощта срещу четвъртък, е била посветена на смъртта. Това е класическата госпъл композиция In My Time of Dying във варианта на легендарните „Лед Цепелин” (Led Zeppelin). Тази подробност от драмата съобщи в четвъртък музикалното списание „Билборд”.


Композицията е изпълнявана от много музиканти. Смята се, че авторът ѝ е черпил вдъхновение от Библията.


Според „Билборд” музикантите са свирили на сцената на „Фокс тиътър” (Fox Theatre) около два часа с настроение и качествено.


Шоуто започнало с Ugly Truth и завършило със Slaves & Bulldozers.


„Аз съм се хвалил с тълпите, които събирах на концертите в Детройт през тези 30 години”, каза Корнел между песните. „Сега ми ежал за тези, които ще ни слушат на следващия концерт на друго място, защото с вас нищо не може да се сравни”.


Тялото на музиканта бе открито през нощта срещу четвъртък в банята на хотелската стая. Тревогата вдигнала жената на Корнел, която извикала полиция, за да разбие вратата на банята.


В четвъртък съдебните медици потвърдиха, че музиканът се е обесил.


Крис Корнел се ражда през 1964 в Сиатъл, щата Вашингтон. До 1997 година е в „Саундгардън”, а от 2001 година е водещ вокал на „Аудиослейв” (Audioslave), разпаднала се през 2007-а.


През 1984 година Корнел основава „Саундгардън”, която става част от „голямата четворка” на сиатълския гръндж, включваща „Нирвана” (Nirvana), „Алис ин Чейнс” (Alice in Chains) и „Пърл Джем” (Pearl Jam).


Последният солов албум на музиканта Higher Truth излезе през 2015 година.


Смъртта на пионера на гръндж рока Крис Корнел изненада всички негови почитатели и предизвика шок сред близките му.


Корнел стана популярен и като фронтмен на друга известна рок група - „Аудиослейв“, а по-късно взе участие и в супергрупата "Темпъл оф дъ дог" (Temple of the Dog).


Говорителят на Корнел заяви, цитиран от в. „Гардиън“, че смъртта му е „внезапна и неочаквана“, а съпругата и семейството му са в шок.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Почина вокалистът на Soundgarden Крис Корнел

Коментари

Новини Варна