IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
11:00 | 22 май 2017
Обновен: 15:09 | 25 април 2024

До 1 юни приемат проекти за „Улица на занаятите“

Вижте регламента за участие

По материала работи: Пламен Янков
До 1 юни приемат проекти за „Улица на занаятите“

Художници-приложници и занаятчии, практикуващи различни атрактивни за туристите занаяти вече заявиха желание за участие на бъдещата „Улица на занаятите“. По молба на фирма „Пазари“ ЕАД напомняме, че крайният срок за подаване на молби за участие е до 01.06.2017 г.

 

РЕГЛАМЕНТ

Пазари предоставя безвъзмездно на варненски занаятчии девет обекта с цел създаване на атрактивна зона на занаятите в района на Централния пазар, наречена „Улица на занаятите“. Избраните от комисията ще заплащат единствено консумативите, които ползват (ток и вода), срещу което ще трябва да представят по атрактивен за туристите начин занаята който практикуват, като и да осигуряват възможност самите туристи да опитат да изработят нещо сами.

 

За помещение в атрактивната зона на занаятите могат да кандидатстват всички занаятчии, чрез разписан в свободен стил проект. В проекта трябва да бъде отразено:

 

  1. Кратка творческа автобиография
  2. С какво е атрактивен занаятът за туристите
  3. Каква атракция ще предлага кандидатът на туристите
  4. Владеенето на чужди езици ще бъде предимство при равенство на кандидатите.
  5. Работата с материали българско производство ще бъде предимство при равенство на кандидатите по всички останали показатели.
  6.  

В предоставените помещения занаятчиите ще могат да извършват и търговска дейност. Срокът за безвъзмездно  до ползване е  до  30.10.2017 г.

 

Проектите ще бъдат оценени от жури в състав:

 

Председателят на Председателството на българските художници в София за Варна, член на Комисията по естетизация към Община Варна и Директор на Биенале на графиката, Венцеслав Антонов.

 

Председателят на Варненска асоциация на ресторантьори и хотелиери (ВАРХ), Павлин Косев.

 

Председателят на Варненска асоциация на туристическите агенции, Джани Шарков.

 

Проектите ще се приемат до 01.06.2017 г., а „Улица на занаятите“ трябва да отвори врати до средата на месец юни.

 

Проектите трябва да се изпращат на имейл office@pvarna.com до 00,00 ч. 01.06.2017 г. или входирани в деловодството на „Пазари“ ЕАД.

Коментари

Новини Варна