IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
21:22 | 28 май 2017
Обновен: 15:57 | 24 април 2024

Ума Търман поиска награда за каста на „Посоки”

Зрители от Германия, Франция и Англия плачат след премиерата на филма в Кан

По материала работи: Деян Михайлов
Ума Търман поиска награда за каста на „Посоки”

Председателят на журито в секция „Особен поглед” в Кан Ума Търман е лобирала до последно каста на „Посоки” да получи отделна специална награда за актьорско майсторство. Филмът на Стефан Командарев бе едно от двете български предложения и очарова над 600 души на световната си премиера на Лазурния бряг. За да промотира лентата по червения килим пред зала „Дебюси” в курорта мина част от основния екип в лицето на Командарев, Димитър Баненкин, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Добрин Досев. 

 

Престижни издания като The Hollywood Reporter класираха „Посоки” в Топ 5 на източноевропейските заглавия, които трябва да се видят на всяка цена в рамките на форума. Въпреки суперлативите и набъбващия лавинообразно брой държави, желаещи да закупят филма, голямата награда отиде при „Почтен човек” на иранецът Мохамад Расулоф. Сюжетът му се върти около човек, който отказва да запълва дупките в живота си с подкупи. Приза на журито попадна в ръцете на мексиканския режсисьор Мишел Франко за „Дъщерите на Абрил”, а за актьорско майсторство бе отличена Жасмин Тринка за Fortunata на Серджо Кастелито. „Ще излъжа, ако кажа, че не останахме леко разочаровани. Но за нас беше страхотно признание, че предизвикахме толкова силни емоции сред зрители и хора от гилдията. Не отидохме там с голямата кошница очаквания, но се състезавахме достойно и бяхме забелязани, и то в събитие от такъв калибър в света на киното.”, сподели Димитър Баненкин.

 

След премиерата екипът на „Посоки” попаднал под обсада от развълнувани зрители, а ръката на Баненкин стиснали фенове от Англия, Франция и Германия. „Една жена дори се разплака пред мен. Каза, че не е виждала такова нещо, защото историите във филма са много екстремни. Питаха ме как сме заснели всичко – отговорът е „В един кадър”. С Ирини имахме право само на 5 дубъла и в тях дадохме всичко от себе си, а след снимките в 4.30 не можахме да заспим от адреналин, умора и студа, който брахме – обсъждахме сцената 2 часа по телефона.”, обясни актьорът. „Посоки” включва шест истории на таксиметрови шофьори, случващи се в рамките на 24 часа. Баненкин скача в кожата на бивше комсомолско леке, което върти бизнес в Австрия. Героинята на Жамбонас отхвърля свалката му, той й проваля живота, и години по-късно двамата се разпознават като шофьор и клиент в такси из софийските улици. Асен Блатечки, Васил Василев-Зуека и Георги Кадурин са сред звездите, завъртели волана в драмата на Командарев. След успеха си в Кан „Посоки” вече е продаден Франция,Турция, Китай, Испания, Белгия, Холандия, Люксембург и Полша.

 

monitor.bg

Коментари

Новини Варна