IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
20:43 | 17 юни 2017
Обновен: 21:25 | 25 април 2024

Обявиха Йорданка Христова за БГ вдъхновител

Кристиан Костов, който изведе България до второ място в песенния конкурс Евровизия, бе признат за най-добрият посланик на страната ни

По материала работи: Слав Велев
Обявиха Йорданка Христова за БГ вдъхновител

Кристиан Костов спечели четири статуетки на Годишните музикални награди на "БГ Радио". Церемонията на 15-ото издание на отличията се състоя в петък вечер в Благоевград, съобщиха от медиата.

 

Младият изпълнител пя на живо за първи път след успеха си на "Евровизия" през май т.г. От общо петте категории, в които беше номиниран, той спечели четири: за изпълнител, за дебют, за БГ посланик, и за песен - за "Вдигам Level", в която участва с дуото Павел и Венци Венц. Те двамата са носители и на наградата за дует.


Поли Генова спечели статуетката за БГ изпълнителка, а за група - "СкандаУ".

 

Песента "Не ти ли стига" на Михаела Маринова беше отличена за текст, чийто автор е Павел Николов. 

 

 

 

Владимир Ампов-Графа получи наградата за албум - за "Моменти".

 

 

За видеоклип бе отличена песента "I'm the Queen" на Гери-Никол, чийто режисьор е Николай Нанков. За "БГ Вдъхновител", наградата "Ана Мария Тонкова", която единствена се определя от екипа на "БГ Радио", бе обявена Йорданка Христова.

 

В церемонията участва и израелският диджей Саги Абитбул, който гостува за първи път в България след двата си хита с български фолклорни мотиви.

 

Нови песни на сцената в Благоевград представиха Б.Т.Р. - "Моята сила", Поли Генова - "Още", Криско - "Bazooka", Михаела Маринова - "Един срещу друг", "Авеню" и Любо Киров - "Сънища без край", Михаела Филева и Вензи - "Boycott", Мариана Попова - "Аз съм любов", Павел и Венци Венц - "Само по татуси".

 

 

Сред изненадите на вечерта бяха събирането на група "Каффе" и изпълнението на "Гълъбо" на Миро.


С "Песен моя, обич моя" в емоционално изпълнение на Михаела Маринова, Поли Генова и Йорданка Христова завърши 15-та церемония по раздаването на Годишните музикални награди на "БГ Радио 2017".


Дарик
 

Коментари

Новини Варна