IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
13:08 | 22 юни 2017
Обновен: 13:13 | 15 април 2024

Ученици от Хуманитарната гимназия създадоха книжки с приказки и рисунки

Седмокласниците представиха авторските си творби пред петокласници и деца от детски градини

По материала работи: Пламен Янков
ИЛЮСТРАЦИИТЕ В КНИЖКИТЕ СА СЪВМЕСТНО ДЕЛО на авторите и художниците от VII E клас.

Ученици от Хуманитарната гимназия "Константин Преславски" създадоха 3 книжки с приказки и рисунки. Сред авторските творби има също разкази, съчинения и стихотворения. Авторите са седмокласници от паралелките с разширено изучаване на Български език и литература. "Текстовете отразяват полета на въображението, надеждата за по-добър и по-справедлив свят, копнежът за реализиране на стремежите на децата и учениците", отбелязват техните учители Йорданка Симеонова и Радостина Иванова.


Илюстрациите в книжките са съвместно дело на учениците от паралелките с разширено изучаване на Български език и литература и художниците от VII E клас.

 


Автори представиха своите произведения пред петите класове на гимназията и пред децата от 29 ДГ „Звънче“ и ДГ „Аз съм българче“ като част от кампанията за съвместно четене „Деца четат на деца“ по Националната програма за насърчаване и повишаване на грамотността.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна