IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
10:44 | 19 юли 2017
Обновен: 16:03 | 24 април 2024

Вокална група „Чемерика“ създаде настроение на варненци

На сцена „Раковина“ в Морската градина звучаха ритмите на неповторимия български фолклор

По материала работи: Пламен Янков
Вокална група „Чемерика“

Женска вокална група „Чемерика“ е към Народно читалище „Прогрес-1927 г.“ в кв. “Виница” и доставя удоволствие на варненци и гостите на града със своите изпълнения. Талантливата ръководителка на ансамбъла Катя Инджова е бивш преподавател в Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в гр. Котел. Подбрала е с много усет и професионализъм автентични български народни песни от различни региони на нашата родина, които предава с особено внимание към детайлите.

 

Катя Инджова (вдясно)

 

 

С всеотдайност и голяма радост Катя Инджова работи и с деца. Напълно безплатно обучава малките изпълнители, които печелят отличия със своите участия в конкурси, фестивали и събори.

 

 

НАЙ-МАЛКИЯТ УЧАСТНИК в концертите Йордан Станчев.
 

 

Най-малкият участник в концертите е Йордан Станчев, талантлив изпълнител и носител на множество първи отличия. Неговият по-голям брат Стефан е ученик в Музикалното училище във Варна и участва в концертите като гост с изпълнения на тамбура. 

 

СТЕФАН СТАНЧЕВ и неговата тамбура.
 

 

Новосформираната детска вокална група „Шарено герданче“ с участието на Йордан Станчев, Йоана Божкова и близначките Мария и Гергана Златеви вече има блестящи изяви под ръководството на Катя и радва публиката със своите изпълнения. 

 

ДЕТСКА ВОКАЛНА ГРУПА „Шарено герданче“. 


 

Под звуците на българските песни някои от присъстващите на концерта се хванаха на кръшно българско право хоро. С много настроение и широки усмивки публиката аплодира малките и големите изпълнители, като по този начин им благодари за доставената радост.

 

 

ПУБЛИКАТА не издържа и…заигра.
 

 

Да пожелаем здраве и много успехи на вокалистите към Народното читалище във “Виница” „Прогрес – 1927 г.“. Нека да продължават да предават настроение чрез своите песни и да поддържат буден българския дух в душите и сърцата на своите слушатели. Чрез своите изпълнения ансамбълът пази и предава българското народно творчество и възпитава у най-малките любов към традициите. 

 

МАРИАНА СТОЙКОВА

Снимки АВТОРЪТ

Коментари

Новини Варна