IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
12:05 | 24 юли 2017
Обновен: 19:43 | 10 април 2024

"Въображаема реалност" на Христо Йотов реди арт Галерия Le Papillon

Откриването е в четвъртък от 19:00 ч.

По материала работи: Юлиян Атанасов
"Въображаема реалност" на Христо Йотов реди арт Галерия Le Papillon

В разгара на най-емоционалния и наситен със събития сезон, арт галерия „Папийон" кани ценителите на изобразителното изкуство на необикновено пътешествие в една „Въображаема реалност". Христо Йотов е автор с изключително богато въображение, драматургичен талант и фино живописно чувство. Откриването е на 27 юли (четвъртък) от 19:00 ч. в изложбения салон на арт галерия Le Papillon.

 

Срещата с неговите творби е винаги очаквана от много колекционери и ценителите на съвременното изкуство, но непредвидима и изненадваща. С елегантно чувство за хумор и завладяващи сюжети художникът умее да съчинява чрез картините си философски разкази - странни и небивали, в които главната роля е отредена на Личността и нейните преживявания. С живописна убедителност, тънка четка и със сюрреалистични похвати той умело пресъздава богатата гама на емоционални състояния, през които преминават неговите герои – от вътрешна борба, през целеустременост, откривателско въодушевление и щастие, до екстаз и еуфория. И така с лекота, авторът успява чрез сложни композиции да ни разкрие паралелна реалност, в която всичко е възможно и постижимо. Но в която можем да проследим завоалирано и закодирано, чрез характерните за почерка му символи, нашите реакции и ценности. В привидно нелогичните случки и странни персонажи, зрителя неусетно въвлечен от художника в неговата „Въображаема реалност" разпознава общочовешките черти на героя, поставен в екстремна ситуация.


 

Автор с безспорно необикновена емоционалност и въображение, Христо Йотов притежава високи рисувачески умения и деликатна естетика, които са допълнени от безпогрешен усет за ритъм и баланс в  композициите и полагането на цветовете. Експозицията включва най-новите му творби – колекция от 15 майсторски изпълнени живописни платна и може да бъде видяна в изложбения салон на галерията от 27 юли до 21 август 2017 г.

 

Четете още: Хари Стайлс се движи с охрана след излизането на „Дюнкерк”

Коментари

Новини Варна