IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
09:36 | 16 август 2017
Обновен: 05:45 | 17 март 2024

Празник на чудотворната икона „Св. Богородица Всецарица” ще се отбележи в храм „Св. Атанасий”

От 8.30 ч. ще се отслужи света Литургия

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Ели Маринова, архив

На 18 август е празникът на чудотворната икона на света Богородица „Всецарица”. През 2014 г. с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и по инициатива на църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий” във Варна беше донесено копие на чудотворната икона „Всецарица” от манастира "Ватопед" на Света гора. По повод на годишния празник на иконата в храм „Св. Атанасий” на 18 август, петък, от 8.30 ч. ще се отслужи света Литургия. След нея ще се извърши водосвет и ще се отправи молитва към Св. Богородица пред чудотворния ѝ образ.


Чудотворният образ на Божията Майка „Всецарица” се почита както на Атон, така и далеч зад неговите предели. „Всецарица” има благодатта да изцелява болни от рак - най-страшната от всички болести на съвременното човечество. Известни са безчислени случаи, когато заболели от рак хора се изцеляват след молебен пред иконата. Пред този чудотворен образ се молят също и за избавяне от магии, зависимости на децата от алкохол и наркотици. Много чудеса с молитви пред иконата „Всецарица” са станали през последните години и в храм „Св. Атанасий” където тя се намира. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна