IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
18:24 | 17 август 2017
Обновен: 14:55 | 15 април 2024

Фотографии, направени с микроскопска техника, подредиха в изложба

По материала работи: Слав Велев
Снимка ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ

За първи път уникална изложба на фотографии, направени с помощта на микроскопска техника, които изобразяват промените в структурата на водата, могат да бъдат видени във Варна. Морската столица е вторият град, в който се подрежда експозицията. Уникалните фотографии могат да бъдат разгледани в ГХГ „Борис Георгиев“ до 30 август. Идеята е на Иван Тодоров, който е специалист по радиестезия и биолокация. „В последните години работя много с водата, защото тя е основа на живота и човешкото здраве е пряко свързано с нея. Многократно учени и изследователи са обръщали внимание на факта, че водата има памет, че може да променя света и по този начин въздейства и върху здравето на хората“, коментира той пред екип на телевизия „Черно море. 


Изложбата „Водата – извечни послания“ представя илюстрации на експериментално получени компютърни изображения на механично траен рисунък – отпечатък на води от различни източници на България. „Много любопитни неща могат да научат хората от тази експозиция – как да си направят водата жива, как да я използват в ежедневието, какво могат да сътворят със своите ръце. Водата напомня отново, че всичко трябва да е съпроводено с хармония, симетрия, красота, а това са все неща, от които имаме нужда в ежедневието, във всекидневния живот. Картините, които ще видят варненци и гостите на Варна, представляват микрофотографии. Те са направени чрез микроскоп при голямо увеличение от 25 000 до 50 000 пъти, като по този начин се вижда този микросвят на водата. Тя не просто помни информация, тя запомня събития, рисува картини, прави феноменални отпечатъци на това, което се случва около нея. Когато човек се обръща към водата с молитва, със слово, когато прави невероятно красиви картини, всичко това са едни извечни послания, които човечеството е съхранило векове наред, но съвременната техника прави възможно това да бъде видяно“, каза още Иван Тодоров. 


Емил Дамянов
 

Коментари

Новини Варна