IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
18:26 | 17 август 2017
Обновен: 09:17 | 13 април 2024

Живописните будни сънища на Соня Русков показват в Градската художествена галерия във Варна

Изложбата може да бъде разгледана до 24 август

По материала работи: Слав Велев
Снимка ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ

Изложба живопис на художничката Соня Русков е подредена на третия етаж в Градската художествена галерия. Експозицията е озаглавена "Будни сънища" и може да бъде разгледана до 24 август. 


Соня Русков живее и работи в Германия от 17 години. Художничката споделя, че за нея е истинска радост да представи творбите си пред варненска публика. Като възпитаник на Художествената академия в София с магистратура по реставрация Соня Русков е работила по възстановяването на стенописите в някои от най-известните църкви и манастири в България.


Тя има редица самостоятелни изложби и нейни творби се показват в Европа и Африка. Заедно с това Русков намира време да ръководи проекта "Мостове в изкуствата" в програмата "Култура и училище" в Германия.


С последните си работи Соня Русков демонстрира нова форма на изразяване, която е освободена от формалността на по-ранните й творби. Някои нейни произведения образуват серии, които взаимодействат помежду си композиционно и цветово.


Четете още:

Фотографии, направени с микроскопска техника, подредиха в изложба
 

Коментари

Новини Варна