IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
16:31 | 21 август 2017
Обновен: 15:57 | 24 април 2024

Любопитната страна на дивата природа показват в изложба във Варна

Фотографиите на Марко Урсо са подредени на входа на морската градина

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Любопитната страна на дивата природа е показана в 22 фотографии, изложени на входа на Морската градина.

 

Те са дело на Марко Урсо. Негови снимки, статии и материали са публикувани в книги, посветени на природата и пътешествията, в пътеписи и гидове по цял свят. Само за последните две години Марко Урсо е награден в повече от 120 международни фотоконкурса, които му носят световна известност. Негови снимки са излагани във Вашингтон, Сан Франциско, Лондон, Кьолн, Сингапур, Санкт Петербург, Москва и др. Към тези градове по света вече се нарежда и Варна. 

 


Изложбата представя селекция от снимки, които Марко Урсо е направил по време на пътуванията си по четирите континента през последните години. Според експерти прави впечатление творческият подход на фотографа при снимането – той подхожда с особено внимание към изражението на животинските видове, като търси аналогия с хората. Марко Урсо се стреми винаги да запази непокътната оригиналната заобикаляща атмосфера на обекта, който е пред обектива му. 

 

 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна