IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
18:38 | 22 август 2017
Обновен: 13:22 | 19 април 2024

Първа международна награда за филма "Посоки" на Стефан Командарев

Това се случи на фестивала в Сараево

По материала работи: Борис Проданов
Първа международна награда за филма "Посоки" на Стефан Командарев

Филмът "Посоки" на Стефан Командарев спечели и първата си международна награда. Това се случи на филмовия фестивал в Сараево, където лентата спечели Специална награда на журито за целия актьорски състав на филма за изключително художествено постижение.

 

Наградата от Сараево е много важна награда, защото фестивалът в Сараево е един изключително престижен и важен фестивал. Това сподели в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" режисьорът Стефан Командарев:

 

"Този фестивал е един от най-големите в Югоизточна Европа. В Сараево беше регионалната премиера на филма за тази част на Европа. Важно е да се каже, че такава награда всъщност нямаше. Журито я измисли, за да се отбележи наистина страхотната работа на всички актьори във филма. Всички от екипа бяха много щастливи за наградата. Филмът "Посоки“ се състои от шест истории, които се случват в шест таксита. Във всяка история участват по няколко актьори, така че това е награда за всеки един от тях, но тепърва започва фестивалният живот на филма."

 

БНР

 

Още по темата: Ума Търман поиска награда за каста на „Посоки”

Коментари

Новини Варна