IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
11:02 | 12 септември 2017
Обновен: 15:51 | 24 април 2024

„Арт старс-Звезди на изкуството“ награди най-добрите участници

Вижте имената, категориите и призовете

По материала работи: Юлиян Атанасов
„Арт старс-Звезди на изкуството“ награди най-добрите участници

Третото издание на Международният музикален конкурс „Арт старс-Звезди на изкуството“ мина на доста по-високо ниво при огромен интерес с много нови моменти. Това сподели като равносметка музикалният педагог Мила Маврова, директор на конкурса и председател на Фондация "Звезди на изкуството". Форумът се състоя с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд "Култура". Най-много участници по традиция имаше в категорията „Народно пеене“. Излъчи се Гран При в различните възрастови групи и раздели.  Донко Марков  за трета поредна година спечели Гран При. Той донесе и голямата награда от Пирин фолк. Петя Панева е също носител на Гран При в този конкурс за трета година. Пламена Илиева от Бургас е третият носител на Гран При и четвъртият е народната изпълнителка от Кишенев-Молдова, студентка в Академията по изкуства, Марияна Мелинте Чибану.

 

Много приятно впечатление направи високото ниво на вокалните групи. Там победата беше оспорвана. Четири вокални групи, в това число и хорове, получиха първа награда. В конкурса за поп изпълнители се явиха много силни певци. След открито гласуване с табелки и цифри Гран При беше завоювано от Габриела Гайдаджиева на 16 години от Варна. Тя е от вокална формация „Бънджи сингърс“ с художествен ръководител Тома Езекиев. Нейната награда е изработване на видеоклип на стойност 2000 лв. от Габриела Шкодрова, студентка по киноматография в Нов български университет. Гран При джуниър отиде при Кристияна Атанасова на 14 години от Шумен с художествен ръководител Жанина Танева. Класическото пеене тази година бележи много голям ръст като качество на участниците. Председателката на журито Даниела Димова, директор на варненския театрално-музикален продуцентски център.

 

Гран При беше спечелено от единственото момче участник в конкурса, Емил Павлов от Велико Търново. Той освен тази награда печели и участие в Гала концерт, който ще се проведе през януари във Варна и участие в главна роля в спектаклите „Регулето“ и „Травиата“ на Верди. Бяха раздадени първи награди. Светлана Иванова от Пловдив също получи участие в главни роли в оперите „Бохеми“ и „Травиата“. Носителката на Гран при от първото издание, Александрина Михайлова, стана стипендиант на фондация „Райна Кабаиванска“ и заминава на обучение. Михаела Берова, Мария Павлова и Моника Владиславова бяха назначени като солистки в Опера Варна. В категория оперно пенене бяха дадени четири покани за участие в един от най-сериозните поп конкурси в Малта – Евро старс.

Коментари

Новини Варна