IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
20:08 | 16 септември 2017
Обновен: 15:23 | 20 април 2024

В последния момент U2 отмени концерт в Сейнт Луис

Причината - расови безредици

По материала работи: Борис Проданов
В последния момент U2 отмени концерт в Сейнт Луис

Ирландската рок-группа U2 отмени тазвечершния концерт в американския град Сейнт Луис, щата Вирджиния.


Това стана 10 чака преди началото на концерта. Причина за решението бяха безредиците в града, пламнали в петък, след като съд оправда полицай, застрелял чернокож младеж.


„Не може да рискуваме безопасността на нашите поклонници. Съжаляваме за това решение, но го смятаме за единствено правилно“, гласи изявлението на групата, разпространено на нейния сайт. В съобщението се посочва, че музикантите са получили уведомление от полицията, че безопасността на концерта не може да бъде гарантирана. Платената цена за билетите ще бъде възстановена в пълен размер, посочва се също в съобщението.


Стълкновенията в Сейнт Луис пламнаха заради оправдателната присъда спрямо полицая Джейсън Стокли, който през 2011 година застреля 24-годишният чернокож Антъни Смит. Полицията трябваше да прибегне до сълзотворен газ, за да разгони демонстрантите. При сблъсъците пострадаха 8 полицаи, а 20 протестиращи бяха арестувани.

 

БГНЕС/ТАСС

Коментари

Новини Варна