IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
17:20 | 26 септември 2017
Обновен: 10:22 | 26 февруари 2024

За първи път във Варна организират дни на португалската култура

Очаква се обучение по езика да стартира в СУЕО „А.С.Пушкин“ и в Икономическия университет

По материала работи: Слав Велев
За първи път във Варна организират дни на португалската култура

Дни на португалския език и култура започват във Варна от утре и ще продължат до 30 септември. Подобна проява за първи път се организира в морската столица. Първите си думи на португалски ще могат да изрекат всички, които посетят урока на 28 септември от 19 часа в Социалната чайна. На следващия ден на сцена „Кофража“ ще могат да се видят демонстрации на бразилското бойно изкуство „Капоейра“ и концерт на група „Café De Manha“. 


Официалното откриване на дните на португалската култура е утре от 18:30 часа във Фестивалния и конгресен център. Там е подредена фотографска изложба „Португалски пътеки“. Неин автор е проф. д-р Марин Паунов. Експозицията ще бъде открита от посланика на Португалия у нас Н.Пр. Луиш Фераш. 


„Дни на португалския език и култура във Варна“ са част от политиката на посолството на Португалия за разпространение на културата и езика в България. Една от основните цели е въвеждане на обучение по португалски в основен и среден курс, както и в университетите. Езикът вече се изучава в пет гимназии в София, три в Пловдив, две в Бургас, една във Велико Търново и в университетите в изброените градове. Във Варна предстои обучение по португалски да стартира в СУЕО „А.С.Пушкин“ и в Икономическия университет. 


Черно море
 

Коментари

Новини Варна