IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
14:27 | 12 октомври 2017
Обновен: 03:34 | 15 март 2024

Безплатен концерт за деца и родители във Варна за Деня на будителите

Началото на „Музикална приказка“ е от 11 ч. на 29 октомври в ГХГ

По материала работи: Пламен Янков
Безплатен концерт за деца и родители във Варна за Деня на будителите

Третият поред за тази година концерт от обичаната от най-малките жители на Варна поредица „Музикална приказка“ ще събере в Градската художествена галерия деца и родители на 29 октомври, неделя. Концертът е част от програмата „Варненско лято за деца“ - съвместна инициатива на Дирекция „Култура и духовно развитие“ на Община Варна, Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и НУИ „Добри Христов“. Вече седма поредна година събитията от нейния афиш са сред най-желаните за варненските деца от начална училищна и предучилищна възраст. 

 

Концертът на 29 октомври ще бъде посветен на народните будители, чийто ден честваме на 1 ноември и ще премине под мотото „Българско – модерно и класическо“. Пъстрата „Музикална приказка“ този път ще бъде изтъкана от любими народни, детски и поп песни, а децата ще могат да открият и магията на вечните творби на великите български композитори Петко Стайнов, Веселин Стоянов, Панчо Владигеров, Марин Големинов.

 

Водач на децата през годините и жанровете на българската музика ще бъде тяхната любома познайница Г-жа Виола – Руми Петрова. Заедно с нея на сцената ще излязат Оркестърът на НУИ „Добри Христов“, детски перкусионен ансамбъл, малки гайдарчета – всички под палката на диригента Страцимир Павлов. Мултимедия ще покаже прекрасни гледки от България, портрети на будители, символи на българската държавност.

 

На финала всички заедно ще изпеят „Детство мое“ и ще се включат в най-любимата част от музикалната приказка – мигът, в който зрителите излизат на сцената и всеки малчуган може да вземе в ръце истински музикален инструмент и да направи първите си опити да посвири на него с помощта на Г-жа Виола и нейните приятели.

 

Началото на „Музикална приказка“ е от 11 ч. на 29.10. в Градската художествена галерия на Варна. Входът за концерта е свободен и за деца, и за родители.

Коментари

Новини Варна