IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
21:33 | 20 октомври 2017
Обновен: 05:47 | 15 април 2024

Индиана Джоунс обявен за най-великия филмов герой на всички времена

Класацията е на списанието Total Film

По материала работи: Борис Проданов
Индиана Джоунс обявен за най-великия филмов герой на всички времена

Археологът авантюрист Индиана Джоунс, изигран от Харисън Форд, беше обявен за най-великия филмов герой на всички времена от класация на списанието „Total Film“.


С това обаче не се изчерпва присъствието на Форд в класацията. Той е в нея с два образа и то само в челната тройка. Друг негов емблематичен персонаж – този на междузвездния трафикант Хан Соло, се нарежда на трето място. Втори е пазителят на Готъм Батман, който през годините е изигран от редица актьори, последният от които Бен Афлек.


Челната петица се допълва от Елън Рипли – една от главните героини в поредицата „Пришълецът“, изиграна от Сигърни Уивър. Пети е агент 007 Джеймс Бонд, изигран последно от Даниел Крейг.


Класацията е направена след избор на зрителите, които са гласували над 8000 пъти в нея.


Почитателите на филми включват в първите десет места и злодеи като Ханибал Лектър, изигран от сър Антъни Хопкинс, и Жокера, в образа на който последен се превъплъщава Джаред Лето.


Единствената друга дама сред челните места е принцеса Леа от „Междузвездни войни“, изиграна от Кари Фишър, която се нарежда на десето място.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Харисън Форд на 75 години!

 

Коментари

Новини Варна