Сандра Бълок с 11-часова историческа реч
Актрисата ще се превъплати в сенатор Уенди Дейвис
Публикувана: 13 Nov 2017 | 17:13

Сандра Бълок ще се прицели във втора оскарова статуетка като се превъплъти в сенатор Уенди Дейвис в предстоящия биографичен филм „Let Her Speak”.


През юни 2013г. сенаторът Уенди Дейвис извършва геройство, след като говори 11 часа от трибуната на местния парламент, като целта й е да не допусне приемането на законопроект за ограничаване на правата за аборт в Тексас. 


Съгласно правилата на тексаския парламент, Дейвис има право да говори толкова, колкото прецени, стига речта й да не бъде прекъсвана по никакъв начин. След 11 часа на трибуната жената съобщава, че изпитва болки в гърба, което е достатъчно за председателя да я отстрани от трибуната.


След продължителната реч, законът все пак е гласуван в нощните часове, след което резултатите са обявени за невалидни. Героичната реч на Дейвид води до множество масирани протести против закона и масова вълна от недоволство.


Сценарист на филма ще е Марио Кореа, а продуценти ще са Тод Блек и Джейсън Блументал („Преследване на щастието”, „Любовна терапия”).

cinefish.bg

Коментари ( 0 )