104 души се включиха в третото издание на „Вапцарови дни“ във Варна
Голямата награда спечели Константина Георгиева
Публикувана: 3 Dec 2017 | 17:44
Снимка авторът.

104 души от Добрич, Шумен, Аксаково, Тервел, Тутракан, Силистра, Търговище, Сливен, София и Варна се включиха в третото издание на Националния конкурс-рецитал  за любители по творби на Никола Вапцаров. Проявата, която е по повод 108-годишнината от рождението на поета, приключи преди минути с галавечер в пленарната зала на община Варна.

 

Голямата награда на конкурса спечели Константина Георгиева. Тя получи 300 лв. и право на участие в честването на патронния празник на ВВМУ.

 

Приза на племенницата на Никола Вапцаров - Мая, която взе участие в галавечерта, заслужи Александра Златева. Голямата награда на Славянска академия отиде при Виктория Панайотова.

 

С голямата награда на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ бе удостоен Кирил Аспарухов от тв „Черно море“. Тя му бе връчена от кап. I ранг Борис Борисов, зам.-началник на висшето училище.

 

Награди заслужиха участници в четирите възрастови групи, участващи в конкурса.

 

Третото му издание бе организирано от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ със съдействието на община Варна, Съюза на българските писатели, Министерството на културата и с медийната подкрепа на Медийна група „Черно море”.

Ставри Таргов

Коментари ( 0 )