IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
10:37 | 12 декември 2017
Обновен: 19:09 | 6 април 2024

Представят книга, изцяло написана и илюстрирана от деца

Над 400 приказки от 44 населени места участваха в конкурса за създаването й

По материала работи: Пламен Янков
Представят книга, изцяло написана и илюстрирана от деца

Книга, изцяло написана и илюстрирана от деца, е част от акцентите в Детската програма на петото издание на Софийския международен литературен фестивал, който се открива днес и ще продължи до 17 декември.


Представянето на сборника приказки „От деца за деца“ ще се състои в София.


Инициаторът на проекта ще даде думата на част от децата, участвали в проекта, които сами ще представят своите приказки и за пръв път ще имат възможността да влязат в ролята на автор, представящ произведението си пред публика.


Какво мислят за творчеството, приказките, доброто и лошото - ще споделят някои от младите авторите, чиито приказки са сред селектираните в сборника при представянето на книгата в НДК.


Книгата е резултат от конкурс, който започна на рождения ден на Ханс Кристиян Андерсен, 2 април – Световен ден на детската книга, а най-добрите приказки, изпратени от деца, бяха обявени в навечерието на Деня на народните будители. Над 400 приказки от 44 населени места участваха в конкурса. Жури избра 25 от най-добрите творби, които бяха включени в сборник, изцяло илюстриран от деца. 

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна