IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
13:49 | 13 декември 2017
Обновен: 03:14 | 25 април 2024

С концерт НУИ „Добри Христов“ отбелязва годишнината си

Публиката ще има възможността да чуе най-добрите солисти на училището с произведения от барока до наши дни

По материала работи: Пламен Янков
С концерт НУИ „Добри Христов“ отбелязва годишнината си

С празничен концерт на 14 декември от 18 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна ще посрещне своя празник - 73 години от основаването на училището и 142 г. от рождението на Добри Христов - изтъкнат общественик, композитор, диригент, теоретик в областта на музиката. 

 

Публиката ще има възможността да чуе най-добрите солисти на училището с произведения от барока до наши дни.

 

Балетните класове ще се въплътят във феерията на танца. За първи път на тази сцена ще се изявят ученици от специалност „Български танци“. Разнообразни камерни състави ще покажат своето инструментално и вокално майсторство, като в много от изпълненията, редом до учениците на сцената ще застанат и техните учители – чудесни професионалисти в областта на изкуствата. 

 

Каним варненци на един спектакъл, посветен на младостта и красотата, поднесен с много любов от колектива на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна. 

 

Черно море

 

Четете още 

Юбилейна изложба „25 години специалност „Изящни изкуства” представя НУИ „Добри Христов“

 

Коментари

Новини Варна