IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
15:02 | 26 декември 2017
Обновен: 14:53 | 16 април 2024

Любовният живот на Пикасо – истини и факти!

Какво не знаем за любовта на известния испански художник?

По материала работи: Юлиян Атанасов
Любовният живот на Пикасо – истини и факти!

Снимка: Instagram

Пикасо е един от най-известните художници, като е признат за най-добрият, най-скъпият и най-краденият. Нестандартния му стил е обичан от едни и мразен от други.Известния испански художник от малък показвал голяма интелигентност, както и силен и упорит характер.Силните страсти и емоции, които бушували в душата му, направили любовния живот на художника много богат и драматичен.В живота си Пикасо имал много жени, като всяка от тях оставила следа в творчеството му, превръщайки се в негова муза.Първата дама, която останала задълго в мислите му се казва Фернанд Оливие. Двамата живеели бедно, но щастливо, като по това време Пикасо все още не бил известен.

 

Той я среща в Париж, като по това време тя е омъжена, но напуска съпруга си за да бъде с новата си любов. Връзката им продължила 10 години, като завършва поради новото увлечение на твореца.Втората голяма любов на Пикасо е Марсел Юмберг, която той нарича Ева. Тя умира от туберколоза или рак през 1915.Пикасо страда много по нея, но това не му пречи по време на болестта й да има връзка с Габи Лепинассе.

 

dnes.bg

 

Четете още:Коледните писма и картички не са отживелица

 

 

 

Коментари

Новини Варна