IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
12:50 | 31 декември 2017
Обновен: 16:00 | 24 април 2024

На 11 януари стартира театралната 2018-а за Драмата

13 са заглавията в афиша на ДТ „Стоян Бъчваров“ за първия месец на новата година

По материала работи: Пламен Янков
На 11 януари стартира театралната 2018-а за Драмата

На 11 януари ще стартира театралната 2018-а в ДТ „Стоян Бъчваров“ във Варна. Първото представление за новата година ще е комедията  „Бащи, лъжи и още нещо“ по Рей Куни, режисьор Костадин Бандутов. Публиката може да го види на сцена „Филиал“, а началният час е 19. Главната роля в него изпълнява един от най-обичаните актьори от трупата на варненския театър – Свилен Стоянов, който през 2017-а празнува 60-годишен юбилей.

 

Общо 13 заглавия са включени в афиша на Драматичния театър за първия месец на 2018 г. Единствено „Комичната илюзия“ по Пиер Корней ще се играе два пъти през януари. Първият спектакъл ще е на 12-и, а вторият – на 31 януари. Началният час и на двата е 19 на сцена „Филиал“. Режисьор на представлението е младият Васил Дуев. Премиерата на спектакъла беше през лятото на сцената на Римските терми.

 

На 13 януари варненските любители на театъра ще имат възможност да видят още една комедия „Приятели?“ – от Здрава Каменова и Калин Ангелов, режисьор Николай Кенаров. Спектакълът ще е от 18 часа на сцена „Филиал“.

 

Най-новата постановка на Варненския драматичен театър „Хенри ІV“ ще бъде представена за първи път през 2018-а на 15 януари от 19 часа на Основна сцена. Спектакълът е по творба на Луиджи Пирандело, режисьор Лилия Абаджиева. Премиерата на мащабното представление беше в началото на декември.

 

Един от най-дълголетните спектакли на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ ще могат да видят ценителите на 16 януари от 19 часа на камерна сцена „Стоян Камбарев“. Това е драмата „Паметта на водата“ по Шийла Стивънсън, режисьор Стоян Радев.

 

Театралната 2018-а ще продължи с „Кавказкият тебеширен кръг“ от Бертолт Брехт, режисьор Маргарита Младенова – на 18 януари от 19 часа на Основна сцена.

 

Представлението за големи и малки „Сън“ от Магда Борисова, с режисьор Стоян Радев, може да се види на 20 и 27 януари на сцена „Филиал“ от 16 часа. С него се подновяват изданията на инициативата „Семеен театър в събота“.

 

На 22 януари от 19 часа на сцена „Филиал“ ще се играе психодрамата от Жорди Галсеран – „Канкун“, режисьор Стилиян Петров. 

 

На следващия ден от 18 часа на Основна сцена ще се представи друг от най-харесваните спектакли на варненския театър – „Влюбеният Шекспир“. Постановката е на Пламен Марков по сценичната адаптация на Ли Хол на романтичната драма по сценария на Марк Норман и Том Стопард.

 

На 24 януари от 19 часа на сцена „Филиал“ ще се играе Тургеневият „Месец на село“ с режисьор Стилиян Петров. Комедията на наблюдението „Едноокият цар“ по Марк Креует ще бъде представена на 26 януари от 19 часа на сцена „Филиал“. Режисьор на спектакъла е Петър Денчев.

 

Комедията на Красногоров „Прелестите на изневярата“ ще се играе на 29 януари от 19 часа на сцена „Филиал“. Спектакълът на Костадин Бандутов поставя много въпроси за човешките взаимоотношения. 

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Коментари

Новини Варна